Wederom 2 shovels binnen enkele uren terug gevonden dankzij ClickTrace:
Twee shovels die dinsdagochtend vroeg waren gestolen bij een agrarisch bedrijf in Beesel, zijn binnen enkele uren teruggevonden.
Een van de machines zat in een vrachtwagen die in Schinnen stond geparkeerd. Dit geeft aan hoe krachtig de GPS van de ClickTrace is, het signaal is niet alleen door de shovel gekomen, maar ook de vrachtwagen, ondanks dat deze van geheel staal was.
De andere shovel werd gevonden in een maisveld in Swalmen.
Beide landbouwwerktuigen zijn inmiddels terug op het boerenbedrijf in Beesel.  Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Wederom een succesverhaal voor de ClickTrace.

Oudere nieuws berichten:

Auto terug gevonden dankzij ClickTrace Track and Trace:
Zaterdag 2 november 2013: Auto terug gevonden dankzij ClickTrace gps tracker: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=174828&cat=1

Weer machine terug gevonden dankzij ClickTrace:
Netjes stuurde de ClickTrace+ een alarm sms bericht naar de mobiele telefoon van dhr. Hubens tijdens de diefstal afgelopen weekend. Helaas had dhr. Hubens zijn mobiel beneden liggen, zodat hij het alarm bericht niet hoorde.
De volgende morgen echter zag hij, dat zijn graafmachine was verdwenen, direct opende hij zijn webapplicatie om de ClickTrace+ GPS Tracker te volgen. Het GPS volgsysteem gaf aan dat de machine op een parkeerterrein in Kaatsheuvel stond. Geen seconden gewacht en zijn daar direct heen gereden. Daar troffen ze hun gestolen graafmachine aan.
Wederom een succesverhaal voor de ClickTrace.

Prijswinnaar Achmea ‘boer zoekt Tracker’ bekend:

Op de Rundvee en Akkerbouwvakdagen in Hardenberg hebben 56 ondernemers meegespeeld met onze beursactie “boer zoekt tracker”. Woensdag 11 januari heeft Peter v.d. Bosch, accountmanager veehouderij bij PinC Agro, de hoofdprijs uitgereikt aan melkveehouder Arjan ten Harkel.

Arjan wist via de instructies op de website van PinC Agro de tractor van een collega melkveehouder te traceren. Deze tractor was ten tijde van de beurs voorzien van een Track & Trace module van PinC Agro. De hoofdprijs, een Track & Trace module, komt Arjan goed van pas. Arjan: “ik ervaar steeds vaker diefstal van materieel in de regio. In de zomer plaats ik de module in mijn zitmaaier, deze zijn helemaal gewild bij het dievengilde”.

Naast de hoofdprijs hebben drie andere agrarische ondernemers een waardecheque ontvangen voor een sportief arrangement bij De Melktap in Geesteren (GLD).

klik hier voor meer informatie.

Auto binnen 1 uur terug gevonden dankzij ClickTrace;
Joris de Haas (Joris de Haas Consultingbureau te Amsterdam) kreeg afgelopen nacht om 05:15 een alarm sms dat er een ongeoorloofde beweging was geconstateerd bij zijn auto. Dhr. de Haas ging er vanuit dat dit werkt veroorzaakt en door de heftige regenval afgelopen nacht en reageerde daardoor niet adequaat. Echter later zag hij tot zijn grote verbazing dat zijn auto niet meer op zijn plek stond. Direct heeft hij toen zijn laptop ingeschakeld en de politie gebeld (112). De locaties welke hij via de ClickTrace ontving op zijn webapplicatie gaf hij telefonisch door aan de politie. Binnen een uur werd de auto in Utrecht terug gevonden.

Van redacteur: Machteld Wytema;
Track, trace en chase!
Wie stuurt er nou een sms om kwart over vijf een sms op maandagochtend? Geïrriteerd pakt Joris zijn telefoon en mompelt iets over de track and trace. De auto is in beweging, want het elektronische volgsysteem dat wij achterin de auto hebben verstopt, heeft geregistreerd dat de auto de straat uit is gereden. Dit signaal wordt automatisch naar het mobiele nummer van Joris gestuurd. Raar, we liggen namelijk allebei in bed en niemand anders heeft de sleutels.

Het kwartje valt…
Bij mij zijn inmiddels de alarmbellen gaan rinkelen. De auto staat op de hoek van de straat geparkeerd en als ik uit het raam kijk, zou ik net kunnen zien of alles in orde is. En het is niet in orde. Een minuut later sta ik op straat. Op de plaats waar onze auto stond, is nu een gapend gat en dat is voor de zondagnacht vrij abnormaal. De Pijp is namelijk een buurt waar nooit een plekje vrij is en al helemaal niet wanneer de werkweek begint. Op doordeweekse dagen is het gewoon file rijden en gehaaid inparkeren zodra er een plek beschikbaar komt.

Onze auto is gestolen, gejat, gegapt, zonder te vragen meegenomen… Kortom, paniek! Gek genoeg is het eerste dat door mijn hoofd gaat de verontwaardiging. Er zit een kinderstoeltje achterin en ik merk dat ik de woede in me voel opkomen als ik bedenk dat die gewetenloze figuren zijn ingestapt en het waarschijnlijk alles behalve interessant vonden dat ons lieve dochtertje geen vervoer meer heeft.

Getuigen
Terwijl ik terug naar huis ga, loop ik eerst langs de marktkoopmannen die op dit tijdstip beginnen aan de opbouw van hun kraam op de Albert Cuijp. Hun loods bevindt zich op nog geen dertig meter van de plek waar onze auto stond dus misschien hadden de jongens wel iets opgemerkt. En ja hoor, ze hebben inderdaad een Audi station wagon zien wegrijden. Een jongen met een petje op stond ‘nogal gefuckt’ naast de auto. De andere zat duidelijk al op de bestuurdersstoel, want daar konden ze geen beschrijving van geven. De jongen die auto naast de auto stond had duidelijk een buitenlands uiterlijk. Meer konden ze helaas niet zeggen.

De chase
Joris zit thuis al achter zijn laptop om te wachten op een volgend signaal van de ClickTrace track and tracé van TrackTrace.net. Refresh, refresh, refresh.. Hij heeft de meldingsfrequentie op tien minuten afgestemd, dus we verwachten ieder moment een nieuw signaal. Die minuten voelen nu in een keer als tien hele lange minuten. We besluiten de politie pas te bellen als we een volgende lokatie kunnen aangeven… Abcoude. Daar zitten die boeven dus! De politie schakelt snel, want binnen no time zijn we live in verbinding met de patrouillewagen die zich in de omgeving van Abcoude bevindt.

De patrouillewagen kent de straat waar onze auto tien minuten later tot stilstand is gekomen en houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen. Terwijl Joris moet naar het politiebureau fietst om aangifte te doen, blijf ik achter de laptop zitten om eventuele nieuwe coördinaten door te geven.

‘Koud neerzetten’
Gelukkig krijgen we niet veel later te horen dat onze auto is gevonden. De ‘chase’ zit erop en wij kunnen opgelucht adem halen! Daar staat ie dan, verderop, op een afstand van nog geen half uur rijden, netjes ingeparkeerd op een -voor ons- onbekende plek in Abcoude. Van de politie krijgen we te horen dat de boeven met de noorderzon vertrokken zijn. ‘Koud neerzetten’ noemen ze dat ook wel.

Gestolen auto’s worden vaak eerst op een anonieme plek neergezet. Na een paar weken nemen de boeven vervolgens polshoogte. Als de kust veilig is, kan de auto worden doorverkocht of als vluchtauto worden gebruikt voor een bankroof of zo. Onze Audi blijkt uitermate geschikt te zijn als vluchtauto want hij trekt lekker snel op.. Aha, dus zo zit dat.

Lekker zo’n begin van de werkweek. Wie had op zondagavond kunnen bedenken dat we nog geen 12 uur later bekend zouden zijn met alle trends en ontwikkelingen in de wereld van de autodiefstal? Spannend!

Ik heb me maar meteen even verdiept in de cijfers: Het eerste kwartaal van 2010 vertoont een stijging van 15% in de diefstalcijfers van auto’s tot drie jaar oud ten opzichte van vorig jaar. Dit komt neer op 654 jonge personenauto’s, tegenover 569 in dezelfde periode van 2009 (+14,9%). Dat zijn dus 7 auto’s per dag.

De top-drie van “diefstal jonge personenauto’s” is:
1. Volkswagen: 235, waarvan 130 Golf
2. Audi : 51
3. Opel : 48

Joris de Haas (Joris de Haas Consulting Büro in Amsterdam) erhielt gestern Nacht um 05:15 eine Alarm-SMS, dass bei seinem Auto eine unerlaubte Bewegung wahrgenommen wurde. Herr de Haas ging davon aus, dass die starken Regenfälle der vergangenen Nacht die Ursache dafür waren und reagierte nicht adäquat.

Erst später musste er zu seinem großen Erstaunen feststellen, dass sein Auto nicht mehr auf seinem Platz stand. Er hat dann sofort sein Laptop eingeschaltet und die Polzei (112) angerufen. Die Positionen, die er via ClickTrace auf seiner Webapplikation erhielt, gab er an die Polizei weiter. Innerhalb einer Stunde wurde sein Auto in Ütrecht zurückgefunden.

Von redacteur: Machteld Wytema;

Track, trace and chase!

Wer schickt einem schon, an einem Montagmorgen um viertel nach fünf, eine SMS?

Verärgert nimmt Joris sein Telefon und murmelt etwas über Track and Trace. Das Auto bewegt sich, denn das elektronische Verfolgungssystem, das wir hinten im Auto versteckt haben, zeigt an, dass das Auto aus der Straße gefahren ist. Dieses Signal wird automatisch zu der Handynummer von Joris gesendet. Das ist seltsam, denn wir liegen beide im Bett und sonst hat niemand einen Schlüssel.

Und dann fällt der Groschen…

Bei mir läuten inzwischen alle Alarmglocken. Das Auto steht an der Straßenecke und wenn ich aus dem Fenster schaue müsste ich gerade noch so sehen können ob alles in Ordnung damit ist. Aber nichts ist in Ordnung. Eine Minute später stehe ich auf der Straße. Genau an der Stelle wo unser Auto stand ist nun eine große Parklücke, was für Sonntagnacht sehr ungewöhnlich ist.. De Pijp ist nämlich ein Viertel wo man nie einen Parkplatz findet und schon gar nicht zu Beginn der Arbeitswoche. Unter der Woche steht man da im Stau um dann blitzschnell und listig einzuparken, sobald ein Parkplatz frei wird.

Unser Auto wurde gestohlen, geklaut, geraubt, ohne Erlaubnis mitgenommen… Kurzum, Panik! Verrückt, dass das Erste, was mir durch den Kopf schießt Empörung darüber ist. Hinten drin ist ein Kindersitz und ich merke, dass ich wütend werde wenn ich daran denke, dass diese gewissenlosen Typen einfach eingestiegen sind, ohne geringstes Interesse daran, dass wir jetzt keine Transportmöglichkeit mehr für unser liebes Töchterchen haben.

Zeugen

Während ich zurück nach Hause gehe komme ich bei den Händlern vom Markt vorbei, die um diese Zeit mit dem Aufbau ihrer Marktstände auf der Albert Cuijp beginnen. Ihre Hüttchen sind keine 30 Meter von der Stelle entfernt wo unser Auto stand, vielleicht haben ja die Jungs etwas beobachtet. Und tatsächlich, sie haben in der Tat einen Audi Kombi wegfahren sehen. Ein Junge, mit einer Mütze, auf der stand ‘nogal gefuckt’ stand neben dem Auto. Der Andere saß eindeutig schon auf dem Fahrersitz, ihn konnten sie nicht beschreiben. Der Junge, der neben dem Auto stand sah offensichtlich ausländisch aus. Mehr konnten sie leider nicht dazu sagen.

Die Jagt

Joris sitzt zu Hause schon hinter seinem Laptop und wartet auf das folgende Signal von ClickTrace track and tracé von TrackTrace.net. Refresh, Refresh, Refresh.. Er hat die Meldefrequenz auf 10 Minuten eingestellt, wir erwarten also jeden Moment ein neues Signal. Minuten erscheinen einem jetzt wie zehn besonders lange Minuten. Wir beschließen, die Polizei erst zu verständigen, wenn wir die nächste Position angeben können. Da stecken sie also, die Gauner!

Die Polizei reagiert schnell, denn in „Null Komma Nichts“ sind wir Live in Verbindung mit dem Polizeiauto, das sich in der Umgebung von Abcoude befindet.. Das Patrouillenfahrzeug kennt die Straße, wo unser Auto nach zehn Minuten zum Stehen kommt und man hält uns über die weiteren Entwicklungen auf dem Laufenden. Während Joris zur Polizei radelt um Anzeige zu erstatten bleibe ich noch hinter meinem Labtop sitzen, um eventuelle neue Koordinaten weiter zu geben.

„Zwischenparken“

Zum Glück sagt man uns kurze Zeit später, dass unser Auto gefunden wurde. Die Jagd ist zu Ende und wir können wieder erleichtert aufatmen. Da steht es also, nur ein Stück weiter weg, nicht einmal eine halbe Stunde entfernt, schön eingeparkt, an einem uns unbekannten Ort in Abcoude. Die Polizei sagt uns dass die Diebe abgehauen sind. Das nennen sie wohl auch „Zwischenparken“.

Gestohlene Autos werden oft erst einmal an einem anonymen Platz abgestellt. Nach ein paar Wochen peilen die Diebe dann die Lage. Wenn die Luft rein ist kann das Auto weiterverkauft, oder als Fluchtauto bei einem Banküberfall oder so, gebraucht werden. Unser Audi sei wohl besonders geschickt als Fluchtwagen, weil er schön schnell ist. Aha, so ist das also.

Schön, so ein Wochenanfang. Wer hätte am Sonntagabend gedacht dass wir noch keine 12 Stunden später über alle Trends, Tipps und Tricks aus der Welt des Autodiebstahls Bescheid wissen würden. Spannend!

Ich habe mich dann gleich danach in die entsprechenden Zahlen vertieft: Im Vergleich zu letztem Jahr weist das erste Quartal von 2010 bei Diebstahl von bis zu 3 Jahre alten Autos, eine Steigerung von 15% aus.

Das sind 654 neue PKWs, im Gegensatz zu 569 in derselben Periode im Jahr 2009 (+14,9%).

Das sind dann 7 Autos pro Tag.

Die Top-Drei bei „ Diebstahl von neuen PKWs“ sind:

1. Volkswagen: 235, davon 130 Golf

2. Audi : 51

3. Opel : 48

Dank ClickTrace gestern Nacht auto wiedergefunden