Dure Audi terug gevonden dankzij ClickTrace Track and Trace

Home Dure Audi terug gevonden dankzij ClickTrace Track and Trace

Van redacteur: Machteld Wytema;
Track, trace en chase!
Wie stuurt er nou een sms om kwart over vijf een sms op maandagochtend? Geïrriteerd pakt Joris zijn telefoon en mompelt iets over de track and trace. De auto is in beweging, want het elektronische volgsysteem dat wij achterin de auto hebben ClickTrace+verstopt, heeft geregistreerd dat de auto de straat uit is gereden. Dit signaal wordt automatisch naar het mobiele nummer van Joris gestuurd. Raar, we liggen namelijk allebei in bed en niemand anders heeft de sleutels.

Het kwartje valt…
Bij mij zijn inmiddels de alarmbellen gaan rinkelen. De auto staat op de hoek van de straat geparkeerd en als ik uit het raam kijk, zou ik net kunnen zien of alles in orde is. En het is niet in orde. Een minuut later sta ik op straat. Op de plaats waar onze auto stond, is nu een gapend gat en dat is voor de zondagnacht vrij abnormaal. De Pijp is namelijk een buurt waar nooit een plekje vrij is en al helemaal niet wanneer de werkweek begint. Op doordeweekse dagen is het gewoon file rijden en gehaaid inparkeren zodra er een plek beschikbaar komt.

Onze auto is gestolen, gejat, gegapt, zonder te vragen meegenomen… Kortom, paniek! Gek genoeg is het eerste dat door mijn hoofd gaat de verontwaardiging. Er zit een kinderstoeltje achterin en ik merk dat ik de woede in me voel opkomen als ik bedenk dat die gewetenloze figuren zijn ingestapt en het waarschijnlijk alles behalve interessant vonden dat ons lieve dochtertje geen vervoer meer heeft.

Getuigen
Terwijl ik terug naar huis ga, loop ik eerst langs de marktkoopmannen die op dit tijdstip beginnen aan de opbouw van hun kraam op de Albert Cuijp. Hun loods bevindt zich op nog geen dertig meter van de plek waar onze auto stond dus misschien hadden de jongens wel iets opgemerkt. En ja hoor, ze hebben inderdaad een Audi station wagon zien wegrijden. Een jongen met een petje op stond ‘nogal gefuckt’ naast de auto. De andere zat duidelijk al op de bestuurdersstoel, want daar konden ze geen beschrijving van geven. De jongen die auto naast de auto stond had duidelijk een buitenlands uiterlijk. Meer konden ze helaas niet zeggen.

De chase
Joris zit thuis al achter zijn laptop om te wachten op een volgend signaal van de ClickTrace GPS Tracker van TrackTrace.net. Refresh, refresh, refresh.. Hij heeft de meldingsfrequentie op tien minuten afgestemd, dus we verwachten ieder moment een nieuw signaal. Die minuten voelen nu in een keer als tien hele lange minuten. We besluiten de politie pas te bellen als we een volgende lokatie kunnen aangeven… Abcoude. Daar zitten die boeven dus! De politie schakelt snel, want binnen no time zijn we live in verbinding met de patrouillewagen die zich in de omgeving van Abcoude bevindt.

De patrouillewagen kent de straat waar onze auto tien minuten later tot stilstand is gekomen en houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen. Terwijl Joris moet naar het politiebureau fietst om aangifte te doen, blijf ik achter de laptop zitten om eventuele nieuwe coördinaten door te geven.

‘Koud neerzetten’
Gelukkig krijgen we niet veel later te horen dat onze auto is gevonden. De ‘chase’ zit erop en wij kunnen opgelucht adem halen! Daar staat ie dan, verderop, op een afstand van nog geen half uur rijden, netjes ingeparkeerd op een -voor ons- onbekende plek in Abcoude. Van de politie krijgen we te horen dat de boeven met de noorderzon vertrokken zijn. ‘Koud neerzetten’ noemen ze dat ook wel.

Gestolen auto’s worden vaak eerst op een anonieme plek neergezet. Na een paar weken nemen de boeven vervolgens polshoogte. Als de kust veilig is, kan de auto worden doorverkocht of als vluchtauto worden gebruikt voor een bankroof of zo. Onze Audi blijkt uitermate geschikt te zijn als vluchtauto want hij trekt lekker snel op.. Aha, dus zo zit dat.

Lekker zo’n begin van de werkweek. Wie had op zondagavond kunnen bedenken dat we nog geen 12 uur later bekend zouden zijn met alle trends en ontwikkelingen in de wereld van de autodiefstal? Spannend!